Pole Stamina 180 – upea ja nopea

Stamina 140 koki kovan kohtalon ja samalla rysäyksellä (pun intended) ajattelin laittaa kaiken peliin, all in, hankkimalla tilalle Pole Stamina 180 mallin. Evolink 158 sai väistyä ja siirtyi runkona uudelle omistajalle. Otin Stamina 180:n ilmaiskarilla, koska ajattelin tästä edelleen sellaista do-it-all pyörää ja ilmajousitusta on helpompi säätää erilaisiin ajo-olosuhteisiin. Pyörän kokoaminen alkaa jo sujua rutiinilla, langaton tolppa ja vaihteet nopeuttavat työtä entisestään. Rungon luovutuksesta seuraavana päivänä olin jo testaamassa pyörää Sappeella. Tuon parkissa tapahtuneen ensiajon ja tämän hetken väliin mahtuu tietysti myös muutama päivitys.

Pole Stamina 180

Tehtaalta noudettuna tuliterä Stamina runko on tietysti aivan järjettömän upea laite, jota ihastellessa paatunutkin speksaaja edelleen mykistyy…

Stamina 180 on kevyempi kuin Evolink 158 runko, mutta jäykempi ja polkemisominaisuudet ovat huomattavasti paremmat. Itseasiassa ero Stamina 140 ja 180 mallien välillä poljettavuudessa on yllättävän pieni. Oikeastaan aika huikeaa kuinka tukevalta 180 joustavan perän päällä satulasta polkiessa tuntuu. Geometriassa näiden mallien välillä on eroa jonkin verran (Evolink 158, Stamina 140 ja Stamina 180), mutta tuttu Pole tuntuma on vahvasti läsnä. Pyörän kanssa olin sinut ensimetreistä lähtien.

Sappeen reissu sujui hyvin ja hetihän sieltä tuli käytännössä kaikille reiteille uudet PR:t Stravan mukaan. Pyörä on todella nopea. Enskapätkillä ei päässyt niin kovaa metsän ollessa erittäin märässä kunnossa, mutta parkkireitit oli upea päästää 180:sellä. Perän lisääntynyt jousto tuntuu tietyllä tavalla tyydyttävänä pehmeytenä, kovemmissakaan iskuissa ei tullut koko joustomatkaa käytettyä, pyörässä on reserviä vielä huomattavasti kovempaan ajoon. Tällä ajaessa on sellainen ”bottomless” fiilis joustossa, loppujouston progressio on juuri sopiva eikä perä tunnu missään kohti kovalta tai raa’alta ottaessaan iskuja vastaan.

Speksaaja ei voi kuitenkaan koskaan olla tilanteeseen tyytyväinen tai kehitys pysähtyy :). Guide Ultimate jarrut eivät nyt varsinaisesti ole tarkoitettu alamäkeen, 180:set levyt kaipaisi päivitystä ja itseasiassa RockShox julkaisi uuden keulan, joka olisi täsmälleen paikallaan tämmöisessä enduromonsterissa. Tuumasta toimeen! Erittäin mahtavaksi osoittautunut 2021 mallin Lyrik Ultimate saisi väistyä hieman painavamman, 190mm joustavan Zeb Ultimaten tieltä ainakin testaamisen ajaksi. Jarruiksi ei itseään kunnioittava speksaaja voinut edes harkita muuta kuin saksalaisen Trickstuffin valmistamia, maailman tehokkaipiin kuuluvia Direttissima tai Maxima malleja. Yleensä näillä on yli vuoden (!!!) toimitusajat tilauksesta, mutta nyt tarjoutui mahdollisuus ostaa heti uudet Direttissimat ja nämä nähtyäni tilaisuuteen oli pakko tarttua. Jarrulevyiksi päivittyi 200mm Centerlinet. Trickstuff jarrujen modulaatio on huippuluokkaa eikä kahvoja todellakaan tarvitse puristaa voimalla. Pienen rempan jälkeen pyörä näyttikin sitten tältä:

Kokemuksia keulasta, jarruista ja muutenkin koko pyörästä kertyy jatkuvasti lisää ja aion näitä kirjoitella pitkin syksyä ja alkutalvea. Lisäksi ässänä hihassa olen nyt lähtenyt hakemaan täydellisiä säätöjä sekä perään että keulaan ja tähän hankin vähän apuja. Tästäkin aiheesta oma juttu tulossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s