Garmin Edge 1030 näyttöongelma

Olen ollut Garmin Edge 1030 pyöräilylaitteeseen erittäin tyytyväinen. Hommasin sen alunperin korvaamaan Edge 820:n, koska 1030:ssa on suurempi ja selvempi näyttö. Ajatuksena oli erilaisilla reissuilla GPS reittien seuraaminen. Tämä onnistuu hienosti maanmittauslaitoksen karttapohjilla. Aiemmin kokeilin tähän käyttöön puhelinta, mutta en oikein löytänyt hyvin toimivaa appsia. Suurin osa puhelimen appseistä käytti puhelimen kompassia kulkusuunnan näyttämiseen, joten maastossa jokainen tangon kääntö vaihtoi reitillä liikkuvan nuolen suuntaa ja pyöritti karttaa. Kyseiset appsit kuluttivat hurjasti puhelimen akkua ja varavirtalähde piti olla yläputkeen teipattuna joka reissulla. Puhelimen lisäksi tarvitsi sitten tietysti myös harjoituslaitteen erikseen ja 1030 hoiti molemmat hommat kerralla. Keväällä 2018 käyttöön otetun Garmin 1030 pyöräilylaitteen akku on säilynyt yllättävän hyvässä kunnossa ja kestää edelleen pitkään myös karttamoodissa reittiä seuraten. Nyt kuitenkin yllättäen näyttö alkoi sanomaan sopparia irti.

Oikeastaan tiesinkin tämän Garmin Edge 1030 näyttöongelmasta jo aiemmin, koska yhdellä pyöräilykaverilla on samanlainen (tosin reilusti uudempi) ja sen näyttöön tuli tämä sama ongelma jo aiemmin. Ihan kuin näyttö alkaisi jotenkin irtoamaan liimauksistaan reunoilta.

Garmin Edge 1030 näyttövika

Aiemmin kuitenkin omani oli ihan kunnossa ja ajattelin kaverin saaneen vain huonolla tuurilla epäonnisen yksilön. Vika omassani ilmaantui äkkiä ja pahentui todella nopeasti ensimmäisten oireiden jälkeen. Kaksi ja puoli vuotta käytössä ollut laite oli kyllä palvellut hyvin ja Garmin julkaisi juuri uuden mallin. Olenkin usein pitänyt tätä hyvänä hetkenä päivittää uuteen, mutta lopulta nyt julkaistu Edge 1030 Plus ei merkittävästi eroa tästä vanhemmasta mallista. Oikeastaan kaikki minua kiinnostavat uudet ominaisuudet tuli ohjelmistopäivityksenä tähänkin malliin.

Sitten vaan soittelemaan Garminin tukeen ja kertomaan näytön ongelmasta. Garminin tuki on muuten yllättävän hyvä ja laitteisiin liittyvää palvelua saa suomeksi jonottelematta pitkiä aikoja. Tunnistivat kyllä kertomani perusteella heti vian ja sanoivat takuun korvaavan tuotteen korjauksen vaikka laitteen varsinainen takuu on jo mennyt umpeen. Laite pitää lähettää Garminille Vantaalle, josta se jatkaa matkaa keskitettyyn huoltoon Eurooppaan. Puhelun aikana jo kävi selväksi, että sama laite ei tule takaisin vaan tilalle lähetetään tehdaskorjattu vastaava laite. Tähän operaatioon saa kulumaan aikaa 9-14 päivää.

Tässä tavassa toimia on minusta kaksi oleellista ongelmaa:

 1. Miksi nykyinen laite pitää ensin lähettää Garminille, jos kerran on selvää, että laite vaihdetaan? He avasivat minun Garmin profiilin, näkivät siellä laitteen olevan aktiivisessa käytössä, joka jo todistaa minun omistavat sen. He voisivat ihan yhtä hyvin lähettää ensin minulle sen vaihtolaitteen ja sitten palauttaisin tämän rikkinäisen samassa paketissa heille. Minulle ei tulisi laitteen käyttökatkoa ja saisin samalla hyvän paketin missä toimittaa rikkinäinen heille. Näin syntyisi huomattavasti parempi asiakaskokemus!
 2. Minulla on huonoja kokemuksia ”tehdaskorjatuista” vaihdokeista. Kerrankin erästä näyttöä vaihdettiin kolmeen kertaan, kun ”tehdaskorjatut” vaihdokit olikin rikkinäisiä. Lopulta sain uuden näytön tilalle. Nykyisen, jo 2,5v palvelleen, 1030:n näytössä ei ole yhtään näkyvää naarmua, se ei ole kertaakaan tippunut ja akku on priimakunnossa. Saa nähdä millaisessa kunnossa oleva laite se vaihdokki sitten on.

Noh, jotain positiivistakin tästä löytyy, Garmin tarjoaa nyt tuolle minulle toimitettavalle vaihtolaitteelle kahden vuoden takuun! Huomenna postittelen viallisen lähtemään huoltoon ja pääsen sitten kokeilemaan miten Fenix 6 toimii pyöräilylaitteena.

Lisäys 14.9.2020: Garminilta tuli ihan hyvät ohjeet laitteen lähettämiseksi huoltoon ja pystyi käyttämään maksutonta palautuskoodia Postissa. Laite pyörähti Vantaan kautta ilmeisesti jonnekin ja käsittely oli kyllä nopea. Sähköpostiin kilahti viesti muutamassa päivässä ja laite olikin jo kotimatkalla. Postissa saapui sitten ihan myyntipaketissa täysin uusi 1030. Paketissa oli kaapelit ja telinekin. Saatekirjeessä luki, että täysin samaa mallia ei enää ollut saatavilla, joten se korvattiin uudemmalla. Laite on kyllä ihan samanlainen, mutta ehkä ero on jossain hardiksen revisiossa varmaan juuri tämän näyttöongelman takia. Lopulta olen todella tyytyväinen Garminin takuun toimivuuteen, ongelmakohdan kaksi riski ei toteutunut.

Yksi kommentti artikkeliin ”Garmin Edge 1030 näyttöongelma

 1. Itselläni ei ole navigaattoria, joten harkinnut myös sellaisen hankkimista.

  Kohteena olisi ollut Garmin Edge 1030 Plus, mutta sen pieni päivitys vanhempaan versioon nähden ei innosta (ehkä seuraava tuo suuremmat muutokset).

  Itselläni jäi juuri vanha puhelin toimettomaksi, joten latasin sinne TrailMap:in sovelluksen, jonne voin tehdä/ladata reittejä (pc:llä itse).

  Latasin tarvittavat kartat myös offline tilaan, jotta ilman sim korttia oleva puhelin toimisi (toinen vaihtoehto on jakaa uudesta puhelimesta WiFi vanhaan ajon ajaksi).

  TrailMap sovelluksessa pystyy napista vaihtamaan näyttö kentän niin, että kartta näyttää joko aina pohjoiseen tai nuoli/ajosuunta on aina ylös (tämän puutteellisuutta taisit blogissasi ”kirota”).

  Tämä jälkimmäinen ominaisuus on kyllä tärkeä ja ainakin tänään ensimmäisellä testi kerralla tämä osoittautui toimivaksi ratkaisuksi.

  Toinen syy miksi en Edgeä ostanut oli sen hinta. Uuden puhelimen isolla näytöllä saa huomattavasti halvemmalla kuin Edgen? Ja ilmeisesti molemmat ajaa saman asian (jos ei tarvitse Edgen syke, nopeus yms.) tietoja? Itse otan nämä tiedot kellosta Garmin Fenix 5x:stä.

  Toki uskon Edgen olevan kestävämpi kuin puhelimen.

  En tiedä toimisiko tämä kompo sinulla ja Edge 1030 omistajana et tätä tarvitse, mutta vaihtoehdoksi tulevaisuuteen.

  Terveisin
  Tuleva Pole omistaja 😉
  Pasi Karvonen

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s