Mustin vajaa laihis – kohti Tahkoa

Päätin ottaa 2015 Tahkon rennosti ja lähteä katselemaan maisemia Canyon Spectral CF:n päältä. Kertomusten perusteella Tahko on vähän kuin HCR, johon ei kannata hurjaa aikaa lähteä tavoittelemaan ison osallistujamäärän takia. HCR:llä juoksu vaihtui välillä kävelyyn, kun porukka suppuuntui kapeisiin kohtiin. En ole Tahkoa aikaisemmin ajanutkaan ja huhu kiertää, että kyseessä on teknisemmän oloinen kisa, joten mikäs sen parempi vastaamaan haasteeseen kuin tuore perheenlisäys Musti.

Pyörän kuvauksessa kerroinkin Mustin joutuvan laihikselle jossain vaiheessa ja tietysti ennen 60km maastorymistelyä on hyvä aika tälle. Canyonin speksit on kuitenkin sen verran hyvin kohdallaan, että joutuu jo hetken miettimään mistä lähtisi liikkeelle. Lähtöpainohan on mitattuna 12,74 kiloa sisältäen Crankbrothers Mallet 2 polkimet ja hiilarisen pullotelineen. Tämmöiseen kisakuntoon Mustin sain, kun kaikki ei mennyt ihan putkeen…

Kiekot pyörässä on Crossmax XL ja renkaina jo speksienkin mukaan melko painavat High Roller II 2,3” ja Ardent 2,4”. Hommasin hötkyllä nyt toisiksi Crossmax SL kiekot (tykästyin Mavicin UST vanteisiin ja järjettömän kestävän näköisiin pinnoihin), joiden mukana tuli Mavic Pulse XC kumit. Matkaan tuli kuitenkin pieni mutka. Mavicin mukaan renkaat painaisi 27,5”:sena 480g. Ilmoitettujen painojen perusteella kokonaiselle takakiekolle pitäisi tulla painoeroa kiekosta 90g, renkaasta 295g (Ardent 775g ilmoitettu) ja XX1 vs X01 pakasta muutama gramma. Yhteensä siis noin 400g. Jarrulevyt on samat. Todellisuus olikin sitten jotain muuta, punnittu ero jäi 245 grammaan! Näin iso heitto johtunee tuosta Mavicin Pulse kumista, joka painaakin oletettavasti huomattavasti ilmoitettua enemmän. En tähän hätään kerennyt sitä mittaamaan erikseen.

Takakiekkojen painot
Takakiekkojen painot

Etukiekkokokonaisuuden teoreettinen painoero pitäisi tulla itse kiekosta 150g ja renkaasta 410g (High Roller II 890g ilmoitettu). Yhteensä siis 560g. Jarrulevyt on samat. Valitettavasti tätä en pääse edes mittaamaan saati testaamaan, koska ranskalainen verkkokauppa lähetti minulle ystävällisesti wheelsetin tilalta pelkän takakiekon :(. Etukiekkokin on jo tulossa Suomea kohti, mutta ei näytä kerkeävän enää Tahkon rientoihin. Juttujen perusteella Tahkolla tulee olemaan tänä vuonna mutainen, joten karkeampi eturengas lienee ihan paikallaan muutenkin. Näin ainakin itseäni lohdutan.

Yksi komponentti, jolla saa helposti 100g pyörästä pois on gripit. Laitoin tähänkin alkuperäisten Ergon GE1 grippien tilalle liimattavat Lizard Skins DSP 32,3mm gripit. Näistä on kokemusta Kuutiossa ja olen havainnut ne erittäin toimiviksi.

Grippien painot
Grippien painot
Lizard Skins DSP
Lizard Skins DSP

Polkimet menevät myös vaihtoon kisan ajaksi, lainaan Kuutiosta XTR pedaalit ja niillä pyörä kevenee 139 grammaa.

Polkimien painot
Polkimien painot

Jatkossa kahdesta kiekkosetistä on muutenkin hyötyä, kun pystyy pitämään sekä kuivan että märän kelin renkaat päällä ja vaihtaa tarpeen mukaan. Katsotaan nyt sitten mihin renkaisiin lopulta päädyn millekin kiekkosetille. Ardent/High Roller II yhdistelmä on ainakin osoittautunut erittäin hyvin pitäväksi.

Laihis jäi siis vajaaksi. Tavoitteena oli saada pyörän paino alle 12 kilon, oikeastaan lähemmän 11,5 kiloa. Teoreettisen laihiksen olisi pitänyt tiputtaa painoa peräti pyöreästi 1200g eli 11,54 kiloon, mutta kauas jäätiin tällä kertaa. Pyörän kisapainoksi muodostuu nyt siis 12,26kg.

Kävin ajamassa testilenkiksi viimeisen fiilistelyn ennen kisaa ja tuntui tuo Crossmax SL + Pulse yhdistelmä rullaavan takana XL + Ardent paria huomattavasti paremmin. Jos lauantaina sataa kaatamalla, niin saatan vielä ennen lähtöä vaihtaa Ardentin takaisin taakse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s