Trek Koeajo

Pyöräkuumeen lääkkeeksi kävin koeajamassa kahta Trekin pyörää paikallisen jälleenmyyjän järjestämässä koeajotilaisuudessa.

Toinen oli 160mm joustava 27,5” renkainen Slash 9.8:
http://www.trekbikes.com/fi/fi/bikes/mountain/enduro/slash/slash_9_8_27/
Toinen taas 29” renkailla varustettu Remedy 9.8:
http://www.trekbikes.com/fi/fi/bikes/mountain/enduro/remedy/remedy_9_8_29/

En ole ihan varma oliko kumpikaan pyörä täysin tehtaan spekseissä, mutta äkkiseltään katsottuna jousituksen suhteen ainakin olivat. Ensin ajoin Slashilla, jonka runkokoko oli kyllä pykälän pieni minulle. Pyörä tuntui näppärältä käsitellä ja erittäin etenemiskykyiseltä myös teknisemmässä nousussa, jossa keulaa piti hyppyyttää kiville yms. Takarengas piti hyvin. Kokeilin jousituksen säädön eri asentoja, mutta kyllähän perän pitkän jouston polkiessa tunsi selvästi iskarin säädöstä huolimatta. Toinen asia onkin sitten onko sillä mitään väliä. Keulankin pystyi lyhentämään 130mm joustoon (RockShox Pike), mutta koska liian matalan satulan takia en oikein päässyt kovaa polkemaan, niin en ihan saanut irti tuon mahdollista hyötyä esim. juurakkopoluilla.

En oikein ymmärtänyt mitä Trek tarkoittaa sivuillaan sanoilla “geometria paikka”, korkea ja matala. Korkeassa paikassa satulaputken ja emäputken kulmat ovat hieman matalaa mallia jyrkemmät, mutta miten “paikka” valitaan…? Alamäessä Slash tuntui mahtavalta, pyörä oli tukeva ja olo tuntui rohkealta, kun tunsi olevansa lähempänä maata verrattuna Kuutioon. Ainoana asiana Slashissä jäi hiertämään etenemiskyky polkumaastossa ja siirtymillä. Onko 160mm joustava pyörä kuitenkin liian “pehmeä” ajettavaksi muuallakin kuin enskapoluilla…?

Remedy tuntui aluksi Slashin jälkeen valtavalta traktorilta, pyörän paino tuntui jyrkemmässä ylämäessä selvästi. Slashin näppäryyden tunne oli poissa. Vaikutelma hävisi kuitenkin, kun eturengas alkoi osoittamaan alamäkeen. Alas Remedy rymisi varman oloisesti. Hieman kuitenkin jäin kaipaamaan Slashin matalaa fiilistä. En tiedä paljonko tähän tuntumaan vaikutti myös Remedyn 2,5 astetta jyrkempi emäputken kulma. Juurakossa ja polulla Remedy tuntui kulkevan isojen renkaiden ansiosta Slashia paremmin eikä takarenkaan pidossakaan ollut ongelmia vaikkei ihan Slashin tasolle yltänytkään.

Koeajosta jäi ristiriitaiset fiilikset. Pidin 27,5” renkailla varustetusta pyörästä sekä ala- että ylämäessä. Siirtymillä ja polulla 29” Remedy oli pätevämmän oloinen. Molemmissa on puolensa. Koeajo ei juuri tehnyt viisaammaksi, mutta olin kuitenkin kokemusta rikkaampi. En ollut koskaan aikaisemmin ajanut pitkäjoustoisempaa pyörää. Hyppäsin Kuution selkään ja lähdin kotia kohti, ensimmäisenä aloin kurkkimaan CTD vivun asentoa, kun pyörä tuntui niin jäykältä Trekkien jälkeen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s