Maxxis Ikon Renkaat, ensikokemuksia

Maxxis Ikon Paino
Maxxis Ikon Paino

Maxxis Ikon on valmistajan XC kisarengas. Renkaan nappulakoko on kohtuullisen pieni eikä reunan kuviointi ole korostetun voimakas. Ikonia on useita versioita, joista valitsin 29×2,20” 3C TR 120TPI. Valmistajan ilmoittama paino on 580g, johon omat renkaani osui hämmästyttävän tarkasti. Omat kokemukseni Schwalben renkaista tässä suhteen on yleisesti huonoja. Valmistajan ilmoittamat painot eivät pidä läheskään paikkaansa, 550g Thunder Burt voi olla 650g todellisuudessa ja 650g Nobby Nic vaikka 729g…

Nobby Nic Paino

Ero ei äkkiseltään tunnu merkitykselliseltä, mutta kun on esimerkiksi sijoittanut paljon rahaa kevyiin kiekkoihin pyörivän massan pienentämiseksi, niin kyllähän se harmittaa, että 40€ renkaat sitten kumoaa kalliiden hiilarikiekkojen tuoman hyödyn tässä suhteessa. Continentalin renkaat on olleet erinomaisia painon suhteen, kaikki minulla olleet renkaat ovat heittäneet vain muutaman gramman ilmoitetusta painosta. Harmi vaan, että Contin ProTection (tubeless) versiot on kohtuullisen painavia.

Ikon oli helppo tubeless asennettava. Se meni vanteelle hyvin jopa ilman työkaluja, mutta silti piti ilmaa niin hyvin ettei ollut ongelmaa saada sisään painetta kompressorilla. Schwalben kumeissa on hankaluuksia saada renkasta nousemaan vanteelle, olen jopa joutunut käyttämään kuormaliinaa renkaan kiristämiseksi vannetta vasten, jotta se alkaisi pitämään ilmaa. Maxxis ei kuitenkaan tarttunut Wide Lightning vanteen bead lockiin samalla tavalla kuin Schwalbe vaan pomppasi sieltä pois, kun ilmat laski ulos. Tämä haittasi vain hieman asennusta, sain silti litkut sisään venttiilin kautta, ilmaa perään ilman venttiilin sielua ja sitten lennosta sielu paikalleen.

Aiemmin blogissa mietin leveän vanteen vaikutusta renkaan seinämän jopa liialliseen tukevuuteen. 60 tai 67 TPI renkaisen paksummat seinämät ovat jo niin tukevat leveällä vanteella, että alhaisillakin paineilla rengas tuntuu käteen yllättävän kovalta. Etsin nyt tarkoituksella ohutseinämäistä rengasta, jolla voisin tuon teorisoinnin osoittaa käytännössä todeksi. Ero on todella selkeä. Laitoin Ikoneihin saman 1,5bar paineen mitä yleensä käytän ja rengas tuntui sormilla painamalla paljon pehmeämmältä. Ikonin kumiseos on myös hyvin tahmean tuntuista verrattuna Schwalben PaceStar sekoitukseen. Tämä yhdistelmä enteili hyvää pitoa.

Liikkeelle lähtiessä huomattavaa oli renkaiden äänettömyys. Helpommin joustavat seinämä söivät pintaväreilyä tehokkaammin. Alkoi vähän hirvittää, että uskaltaako näin pieninappulaisella renkaalla lähteä maastoon ollenkaan. Poluilla luottamus renkaaseen kasvoi nopeasti ja jo hetken kuluttua ajelin normaalisti. Renkaan kuvio ei “haukkaa” missään kohti kallistusta vaan käyttäytyy tasaisesti. Rullaavuudesta en osaa sanoa oikein mitään, mutta tätä ominaisuutta Ikonista on haukuttu jossain nettiartikkeleissa ja testeissä. Se on kuitenkin vain yksi renkaan ominaisuuksista.

Pidon suhteen ensivaikutelma osoittautui oikeaksi! Renkaan tuntuivat erittäin pitäviltä juurakossa ja kivillä. Ne suoriutuivat hyvin myös kosteista kohdista ja märkänä kalliolle ajettaessa. Schwalben kumiseoksessa en ole ollut tyytyväinen märkäpitoon. Juurakossa märkä Schwalbe PaceStar on todella liukas.

Ikonit on ensikokemusten perusteella varovaisen positiivinen yllätys! Nämä saa vielä paljon ajoaikaa Kuutiolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s