Kevät == Pyöräkuume

Jouksuharrastuksen hetkellisessä motivaatiopulassa 2014 alkukeväästä hairahduin ostamaan ensimmäisen oikean maastopyöräni. Pyöräily vei ennätyksellisen nopeasti mukanaan ja jo viides maastopyörälenkki oli Peurunka MTB 400 kisa 20km kierroksella. Se ei kovin vahvasti mennyt, mutta antoi motivaatiota harjoitteluun. Ruuvimeisseli pysyy keskellä kämmentä ja pyörä vaihtuikin kohtuullisen nopeasti customina rungosta rakennettuun Cube AMS 100 XX1 XC täpäriin. Pyörästä tuli juuri sitä mitä hain, se on kevyt ja nopea. Kuutiosta lisää täällä. Ensimmäisen ajokauteni aikana osallistuin vielä Tähtisädeajoihin syksystä.

Talven 2014-2015 aikana hommasin PK-koneeksi maantiepyörän, jota poljin ahkerasti kodinhoitohuoneessa pyykkivuoren seassa Kinetic Road Machine 2 trainerilla katsoen HBO:ta. ”Pyöräilystudioni” koostui 24” näytöstä, tuulettimesta, kuulokkeista ja läppäristä. Schwalben Icespiker pro nastarenkaat mahdollisti ulkolenkit Kuutiolla pakkasen sallimissa rajoissa. Puntilta hain jalkoihin lisää ruutia. Nyt PK-koneella on päässyt jo ihan oikeastikin ulos ajamaan.

Kauden 2015 ensimmäinen kisa on jo takana. Kyseessä tuo samainen Peurunka MTB 400, tänä vuonna jatketulla 22km lenkillä ja kaksi kierrosta. Matkaan lähti tässä sarjassa 46 osallistujaa, joista 39 pääsi maaliin asti. Olin kahdeksas ajalla 2:36:01. Kisa oli erittäin raskas, oli kylmä, satoi ja mutaa matkan varrella riitti.

Nyt keväällä ensimmäisten aurinkoisten päivien aikaan iski kuitenkin odottamatta pyöräkuume. On saatava pitkäjoustoisempi allmountain/enduropyörä, jolla voisi kikkailla teknisemmillä poluilla ja vierailla välillä Laajavuoren maastoissa. Käynnissä on armoton googlettaminen, vertailu ja pyörän geometriaan sekä jousitusratkaisujen eroihin tutustuminen. Tarjonta on laaja, valmistajia monia, hintaluokkaa näyttää löytyvän aina 10t€ asti ja punainen lanka hieman hukassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s